Pim pam pet

In een soort onstilbare honger naar informatie, die mij wel vaker overvalt, ben ik tegenwoordig verslingerd aan Wikipedia. De online encyclopedie helpt daar zelf ook flink aan mee. Zo hebben ze een artikel van de dag, waardoor ik wel elke dag even moet kijken of ik niet een essentieel onderdeel in mijn algemene ontwikkeling mis. Stiekeme voorkeuren van mij zijn koningshuizen en tv-series. Vooral ingewikkelde stambomen vormen een onuitputbare mogelijkheid tot doorklikken. Heerlijk!

Laatst was het onderwerp van de dag pim pam pet. Ik herinner me dit spel als een vervaagd beeld, waarbij ik denk dat ik het ooit gespeeld heb omdat het echt zoiets is, wat je vind op een plek die door alle andere spelletjes verlaten is. Ergens onder een dikke laag stof vind je het als je in een afgelegen boerderijtje echt niks meer te doen hebt. Net een gradatie erger dan rummikub of een incomplete set scrabble.

Dus dan denk je pim pam pet heeft vast een fascinerend verhaal, een onverwachte herkomst. Maar nee, er is werkelijk helemaal niks spannends aan pim pam pet. Behalve dan dat ik nog steeds niet weet waar de naam vandaan komt. Daar kan ik wellicht nog wel iets moois voor verzinnen. Toch goed dat nog niet alles op wikipedia te vinden is.

This entry was posted in Gedachten and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.