D66-congres in Eindhoven

Congres D66 in Eindhoven

Congres D66 in Eindhoven

De laatste tijd zien we steeds meer Eindhoven in het landelijk nieuws. We lijken een beetje ontdekt door de Randstad zou ik bijna zeggen. Zo was er laatste het wonder van Eindhoven, een evenement in Amsterdam met aandacht voor de heropleving van Eindhoven in de afgelopen jaren. Daarnaast zie je dat ministers en kamerleden sneller op werkbezoek komen in onze regio. En zo was er gisteren het D66 landelijk congres dat neerstreek in ons eigen beursgebouw.

Normaal vindt het landelijk congres altijd plaats in een van de vier grote steden. Op zo’n congres wordt gestemd over moties, organisatorisch (hoe regelen we zaken binnen D66) en politiek (wat vinden we er als partij van). Met D66Eindhoven hebben we met moties ook wel eerder aandacht gevraagd voor zaken, zoals goede treinverbindingen vanuit onze regio naar onze buurlanden of een meer concreet programma op het gebied van onderwijs.

Deze keer stonden er vanuit D66Eindhoven geen moties op het programma. Er waren sowieso minder moties. Het is immers geen verkiezingsjaar. Een kleiner congres ook, daarom kon het ook in ons Eindhovense beursgebouw. Dat neemt niet weg dat het leuk was dat het een keer in eigen stad was, dat geeft mij toch het gevoel:” Wij tellen mee”. En onze eigen wethouder Mary-Ann Schreurs mocht vertellen over onze visie voor Eindhoven en dat die zo goed bij D66 past. Als overheid de initiatieven vanuit de samenleving mogelijk maken, zodat mensen er ook echt beter van worden.

Dat klinkt ons in Eindhoven inmiddels heel bekend in de oren, maar veel congresbezoekers zullen de link met Design nog niet als zo vanzelfsprekend ervaren. Ook grappig in een discussie over bouwen in de stad was om te merken hoe men CPO en transformatie aanwees als dé nieuwe ontwikkelingen. Daar zijn wij in Eindhoven natuurlijk al volop mee aan de slag. Toch goed om te zien dat onze slogan misschien niet meer ‘Leading in Technology’ is, maar dat we nog wel voorop lopen.

This entry was posted in Eindhoven, Politiek. Bookmark the permalink.

Comments are closed.