Verassing

Plaza Futura

Plaza Futura aan de Leenderweg

“Ik moet nu hierover twitteren!” denk ik soms. Meestal als ik iets op de site van het Eindhovens Dagblad (ED) lees, of op Twitter zelf. Vooral als het gaat om lokale politiek. Zo las ik op de site van het ED opeens dat Plaza Futura op de nieuwe locatie in het Natlab 2.0 geen theater meer zou programmeren. Een waar Asjemenou-moment.

Plaza was minder dan een week geleden nog onderwerp van een burgerinitiatief en werd dus behandeld in de gemeenteraadscommissie. Daar wisten we nog van niks. de vrijdag ervoor was er wel een bijeenkomt in Plaza Futura waar ik helaas niet bij kon zijn, maar de andere raadsleden in de krant leken net zo verrast.

Wat ik daar nou van vind? Ik vind het geen aangename verassing. Plaza Futura was juist altijd zo’n bijzondere combinatie van drie dingen: Film, Theater en Eten. Als een van de drie wegvalt, dan is Plaza opeens een stuk minder bijzonder. En dan moet je je afvragen in hoeverre het nog verschilt van een gewone bioscoop. En hadden we theater ook niet als één van de voorwaarden voor de verhuizing en de subsidie vastgesteld?

This entry was posted in Politiek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.