Het politieke jaar open dichten

20140121-212118.jpg

Door een initiatief van D66Eindhoven hebben we sinds vorig jaar een wat mooier begin van het politieke jaar. Vorig jaar was er een door muziek begeleide stroom aan gedichten van de toenmalig stadsdichter. Veel mensen vonden het wat veel, en dat vond ik stiekem ook.
Vooral ook omdat ik niet zo ontzettend gek ben van poëzie,of dichtkunst. Maar daarentegen word ik helemaal blij van de gedichten van de nieuwe stadsdichter Merel Morre. Ze twitterde ooit naar mij, dat zij ook niet zo van poëzie houdt. Bijzonder vond ik dat wel. Maar dat vind ik ook van haar werk: fris, slim en stof tot nadenken.
Zij dichtte ons vandaag toe: “Goede raad schrijf je met een T”. Hierin benadrukt ze dat we hard samen moeten werken in onze raad/t, om te bouwen aan onze stad. Goede raad van de stadsdichter dus, om het nieuwe politieke jaar mee in te gaan.

This entry was posted in Eindhoven, Politiek and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.