Aftreden

Foto ED 12 mrt 2013

Verslag in Eindhovens Dagblad

In de filosofie is het een grote vraag: is het het resultaat dat telt of de gedachte? Is een besluit op goede gronden met slechte gevolgen beter dan een goed resultaat, ongeacht de redenen die eraan ten grondslag lagen?
Na de raadsvergadering van vanavond kunnen we concluderen dat je in de politiek wordt afgerekend op het resultaat. Dat is wellicht redelijk als je bedenkt dat intenties achteraf nooit geheel te achterhalen zijn, maar resultaten na verloop van tijd (vooral de negatieve) wel duidelijk worden.
Vorige week donderdagavond werd Wethouder Fiers duidelijk, dat ondanks de commotie, de onderzoeken, de raadsvergadering met een overleefde motie van wantrouwen, er in de verhuizing van de woonwagens naar het Orgelplein zaken nog steeds niet goed geregeld zijn. Dat was niet het resultaat dat ze de raad had beloofd: een nieuwe start met een goede gang van zaken rond de verhuizing van de resterende woonwagens.
Bij het opstappen van Wethouder Fiers gisteravond werd een ding duidelijk in alle reacties. Aan de goede intenties van Mary Fiers werd door niemand getwijfeld. Velen noemen haar enorme inzet en toewijding.
Haar opvolger zal het moeilijk krijgen om zo veel sympathie bij de mensen op te roepen, maar we hebben wel allen een goed voorbeeld gehad.


This entry was posted in Eindhoven, Politiek. Bookmark the permalink.

Comments are closed.